maanantai 16. toukokuuta 2016

***Tuoksut & Aistit***

Lauantaina emännöin siskoni luona PartyLite aisti-/tuoksukutsuja.
Siskoni oli tehnyt 3 erinlaista pistettä, jossa tuoksuteltiin ja aistittin/havaittiin oliko tarjottavissa samoja makuja, mitä tuoksuissa oli.
Olohuoneessa päästiin Guava Caipirinha tuoksujen avulla Brasialian Rioon.
Palmujen alla on hyvä siemailla greippilimsaa, kun ympärillä tuoksuu tuore lime ja eksoottiset hedelmät.
Aistit virkistyy ja jopa huumaantuu! :)
Makkarissa oli kiellettyä hedelmää herkullisen ja mehevän Temptin muodossa.
Tempt tuoksuu suklaalle ja appelsiiniliköörille.
Appelsiinikrokantti suklaata maistelessamme aistittiin appelsiinin raikkaus suklaassa.
Fresh Home piste oli keittiössä, jossa monesti tarvitaan sitä raikkautta.
Tämä tuote sarja kun poistaa epämiellyttävät tuoksut.
Oiva valinta eläinkotiin.
Sitruunaisen, laventelin ja aloe veran tuoksuja tuoksuttaen maistelimme raikkaita hedelmäkarkkeja, joista pystyimme aistia raikkaan kodin.
Nämä aisti-/tuoksukutsut, olivat taas uusi kutsumuoto. PartyLite tarjoaa siis monenmoisia kutsuja!
Minä myös ryhdyin konsultiksi.
JOS TÄÄLLÄ ON INNOKKAITA KUTSUN PITÄJIÄ, NIIN YHTEYS MUHUN! :)
Tarjoan jokaiselle kutsujen pitäjälle tuikkiva paketin ilmaiseksi.
Kutsuthan eivät tietysti olisi mitään ilman tarjottavia! :P
Itse tein sinne kentakialaisen kakun a'la Katariina, resepti salainen. :)
Kokeilin tuollaista Blondie piirakkaa, idea tähän lähti ku kaapissa oli yks appelsiinituorejuusto ja päiväykset alko häämöttää!
Varsin hyvää ja maistuvaa! :)

Appelsiini-valkosuklaa Blondie

6 kananmunaa
5 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kiehautettua vettä
300 g voita

Kuorrute
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g suolatonta voita (itsel laitoin ihan perus voita)
160 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, kiehauta vesi ja sulata voi. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivia aineta ja vettä vuorotellen. Lisää lopuksi sulatettu ja jäähtynyt voi. Sekoita massa hyvin sekaisin ja kaada pellille. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkkaile pohjan kypsymistä paiston aikana. Pohjan mehevyys kärsii liian pitkästä ja kovasta paistosta, joten ota vuoka pois uunista mahdollisimman nopeasti kypsymisen jälkeen.
  
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja hieman lämmitetty tuorejuusto keskenään hyvin sekaisin. Sulata valkosuklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä seoksen joukkoon. Vatkaa vielä hyvin sekaisin. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, niin laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Nosta kylmään ja leikkaa jähmettynyt blondie paloiksi. 

Vinkki! Tuorejuuston tulee olla noin huoneenlämpöistä, jotta suklaa ei kokkaroidu kuorrutteeseen lisättäessä.
Ohjeen löysin Pullahiiren blogista, oma on vain kaksinkertaistettu, kun tein tämän pellille, enkä vuokaan. 

5 kommenttia:

  1. Onpas hauska idea tuo tuoksut&aistit. Itse koen tuoksut valtavan tärkeiksi, ne ovat myös osa muistoja kuten vaikka puuveneen tervan tuoksu, mökkisauna...

    VastaaPoista
  2. Tuoksut toimivat tunnelman tuojana ja niihin saattaa sisältyä voimakkaitakin muistoja. Itse pidän esim wc:ssä raikkaasta sitruunasta, myös kukkaistuoksut miellyttävät. Kutsuja on kiva pitää ja näytti olevan hyvät tarjoilut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kutsuja on mukava pitää, varsinkin nykypäivänä ku tuntuu ettei ketään näe, niin kiva kahvitella tutustua uusiin tuotteisiin! Mä ainakin oon täysin hullaantunut. :)
      Tuoksut on kyllä tärkeitä, ilman niitä ei vois elää.

      Poista
  3. Ihanat kynttiläkutsut siellä on ollut! Herkulliset tarjottavat!
    Olen pitänyt kerran vuodessa kynttiläkutsut.
    Ja niissä on myös arvuuteltu eri tuoksuja.

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommentin käynnistäsi! <3